OFTEST STILLEDE SPØRGSMÅL

Her finder du svar på alle de spørgsmål, der ofte stilles til Licenstrolden.

01. Hvorår får jeg den produktnøgle, jeg køber hos Licenstrolden?


Licenstrolden sender dig din produktnøgle inden for 24 timer alle dage. På hverdage vil der dog typisk gå én halv til to timer, inden du får din nøgle. Husk, at du altid kan installere Windows eller Office uden produktnøglen og har en uge til at indtaste den i Office og hele 30 dage til at aktivere Windows. Support over e-mail ydes af Licenstroldens på alle dage, også på helligdage og i weekenden.


02. Hvor længe er produktnøglen købt hos Licenstrolden gyldig?


Alle Windows 11, Windows 10, Windows 8.1 styresystemer, Office 2021, 2019, 2016 og 2013 kontorpakker samt DTP & billedbehandlingsprogrammerne fra Adobe® og Corel® er engangskøb, fulde udgaver og beregnede til aktivering og permanent anvendelse på én enkelt maskine.


Antivirusprogrammerne er altid abonnementsbaserede produkter, som regel vil de køre i ét, to eller tre år, afhængig af det valgte alternativ. Antivirusprogrammerne er som udgangspunkt til én enhed, dvs. enten en PC eller en mobil enhed såsom en mobiltelefon eller én tablet, der er også antiviruspakker til flere enheder, hvilket fremgår af udgaven.


03. Er der forskel på kvalitet?


Der findes enorme kvalitetsforskelle på programmer, der sælges rundt på nettet: Fx næsten alle Office-pakker, der forhandles af Licenstrolden er beregnet til aktivering vha. indtasting af produktnøglen direkte på producentens hjemmeside, f.eks. setup.office.com. Dér henter du programmet direkte og slipper for tredjeparts link, "hjemmebryggede" aktiveringsmetoder eller telefonisk aktivering. På den måde foregår installationen hurtigt, nemt og sikkert. Nøglen gemmes i din MS-konto kan genaktiveres ved format eller når du køber en ny computer. Desuden er du på denne måde sikker på, at du modtager en ny, og unik produktnøgle.


04. Hvad er forskellen på en retail og en OEM-udgave?


Retail-udgaven kan flyttes over når du får en ny computer mens OEM-udgaven binder sig til computeren mere præcist til dens bundkort – du vil altså stadigvæk være i stand til at skifte harddisk, RAM, processor osv., men ikke bundkortet. Derudover vil OEM-verionerne ikke kunne opgraderes gratis til en nyere Windows, når det engang udkommer. Det, at OEM binder sig til bundkortet kan dog være en fordel, når vi taler om IT sikkerhed, fordi i det tilfælde, at en uvedkommende skulle få kendskab til nøglen, vil den ikke være til nogen nytte, da den ikke kan aktiveres på en anden maskine. I det tilfælde det er muligt, vælger du selv under bestillingsprocessen, hvilken udgave du har brug for. 


05. Kan jeg aktivere den Office, som jeg allerede har, ved at købe en produktnøgle hos Licenstrolden?


Det kommer an på: Du vil som udgangspunkt ikke kunne genaktivere den Office, som du fik fx fra din tidligere arbejdsgiver, uni eller skole ved blot at indtaste en produktnøgle, fordi der findes et hav af underudgaver af hver enkelt Office. I så fald kan nu nemt fjerne Office og dens rester fra systemet ved at bruge „Office removal tool” og derefter installere og aktivere den Office, som du køber hos Licenstrolden. Hvis du ikke lige er med på hvordan du gør, så vil en af vores IT-supportere hjælpe dig ad vejen.


06. Kan jeg opgradere Windows 11 eller 10 Home til Pro uden at installere systemet på ny?


Det kan du, men: Vi ved ikke, hvilken underudgave af Windows du har installeret, så dette kan ikke garanteres. Du kan prøve en lille omvej ved at intaste en såkaldt opgraderingsnøgle i kontrolpanelet, hente alle opdateringerne og først derefter indtaste produktnøglen til Pro-versionen. Skriv til Licenstrolden, hvis du vil opgradere din Windows 11 Home til Windows 11 Pro eller Windows 10 Home til Windows 10 Pro, som du har købt hos os; en af vores teknikere vil meddele dig en temporær opgraderingskode.


07. Hvor længe vil programmerne opdateres af producenterne?


Som alt andet, så har også softwarerodukterne også en bestemt levetid. På et tidspunkt vil producenten ikke udgive flere sikkerhedsopdateringer, fordi der kommer helt nye udgaver med nye funktioner, nyere computer osv. Dette betyder ikke, at programmet fra den dag ikke vil starte, men det kan blive teknisk forældet, så det ikke vil have den fulde funktionalitet eller vil være usikkert at bruge pga. sikkerhedshuller, som fra den dag ikke vil blive lukket. F.eks. dengang da Windows XP blev udfaset, har du muligvis opdaget, at du ikke længer kunne logge ind på din netbank. Microsoft har forpligtet sig til at lave sikkerhedsopdateringer til:


  • Windows 11 frem til 14. oktober 2025.
  • Windows 10 frem til 14. oktober 2025.
  • Windows 8.1 frem til 13. januar 2023.
  • Office 2021 frem til 13. oktober 2026.
  • Office 2019 frem til 14. oktober 2025.
  • Office 2016 frem til 14. oktober 2025 og
  • Office 2013 frem til 11. april 2023.


08. Kan jeg købe softwaren i en anden sprogversion end den danske?


Efter ønske kan Licenstrolden fremskaffe softwaren på andre sprog end dansk, disse sprogudgaver omfatter engelsk, fransk, svensk, norsk og finsk. Der er dog programmer, som slet ikke findes oversat til dansk eller andre nordiske sprog, dette gælder som udgangspunkt produkterne fra kategorien „server”, der som udgangspunkt kun findes på store verdenssprog især på engelsk, og i nogle tilfælde også på fransk, spansk. Billedbehandlings- og grafikprogrammerne leveres kun på engelsk.


09. Hvorfor er Licenstroldens priser så lave?


Licenstrolden kan tilbyde lave priser fordi vi fører et yderst fokuseret udvalg af produkter, er dygtige til at købe større partier ind, deltager bevidst ikke i softwareproducenternes partnerprogrammer og er således på ingen måde bundet af deres prispolitikker. Desuden foregår hele processen digitalt – fra indkøb over lagring til levering.


10. Er Licenstrolden altid den billigste netbutik?


Hos Licenstrolden er priserne i bund. Vi kan lige så godt indrømme, at der et eller andet sted på nettet altid vil være et eller andet endnu billigere tilbud – men ikke det samme! Den sunde fornuft siger: Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det sandsynligvis også tilfældet. I modsætning til diverse konkurrenter forhandler vi ingen produktnøgler af typen MSDN-, EDU- osv., der ikke er beregnede til private slutbrugere eller firmaer og som grundet sin natur vil på et tidspunkt holder op med at fungere! Vi mener helt klart, at vi i hvert fald altid tilbyder det bedste pris-kvalitet forhold! Desuden får du servicegaranti og kompetent dansk support oven i hatten – efter aftale også om aftenen, weekenden og på helligdage, hvis det skal være.


11. Hvad med VOL?


Selvom det under visse omstændigheder er lovligt, så har vi igen i modsætning til diverse konkurrenter valgt heller ikke at forhandle splittede volumenlicenser – så har vi det på plads! Disse produktnøgler kan hurtigt blive spærret af MS, hvis de anvendes på en utilsigtet måde. Hvis du har et firma eller ønsker på vegne af din virksomhed at erhverve en hel volumen dvs. et parti á 25 stk. så kan vi godt skaffe det og endda tale om rabat; ofte kan en volumenlicens betale sig allerede, hvis du har 15 pc'er med Office, der skal aktiveres.


12. Hvad omfatter Licenstroldens købsgaranti?


Vi garanterer den første aktivering af softwaren på én enkel maskine. Hvis det bliver nødvendigt med fjernsupport, ydes denne af vores IT-teknikkere ved hjælp af Windows' skærmdeling, AnyDesk, TeamViewer eller ZoomMeeting, og du vil live kunnefølge med, hvad der sker på skærmen og har fuld kontrol over din compute og dens inputenheder såsom mus, tastatatur samt internetforbindelsen.


13. Leverer Licenstrolden til udlandet?


Ja, Licenstrolden leverer til samtlige EØS-lande, dvs. samtlige EU-lande samt Norge, Island, Lichtenstein og Schweiz. Hvis du befefinder dig længere væk, fx i Afrika, Amerika eller Asien, vil det ikke være muligt at aktivere softwaren dér.